top of page

הדרכות איור מהיר וקראייטיבי למרצים ולמנהלים

כיצד לאייר באופן מהיר וקראייטיבי

הדרכות איור מהיר וקראייטיבי - בעז פיין

איור במהלך ההרצאה נותן הרבה חיות והבנה לתוכן.
האיור מסייע לריכוז, מוסיף לעירנות ונותנת נקודת אחיזה לתלמידים או סטודנטים שמתקשים להתרכז בהאזנה בלבד.
שימוש באיור מוכיח עצמו באופן ניכר כאשר ישנם מאזינים בעלי קשיי קשב וריכוז בכיתה או בקהל.
כל מרצה יודע באופן אינטואיטיבי מצד אחד ואמפירי מצד שני, שליווי ויזואלי משיג יעילות גבוהה יותר בהבנה ובקשב, ולכן קיימות מצגות, גרפים, שקפים, תנועות ידיים והדגמות למיניהן.
רמה גבוהה של ליווי ויזואלי הוא יכולת לאייר באופן מהיר וקראייטיבי, ואם אפשר גם משעשע, תוך כדי ההרצאה - ואת זאת אוכל ללמד את צוות המרצים, המורים או המנהלים.

התקדמות מהירה ונקודות זכירות

ניתן לעבור קורס לאיור מהיר וקראייטיבי שבמסגרתו אעבור על סגנונות שונים, אלמד בגוון טכניקות ונעבוד על זריזות וקראייטיביות באופן שוטף ואינטנסיבי.
לצד זאת, ניתן להצטרף לסדנא בת מפגשים בודדים (אחד או יותר) שבמהלכה אתן טיפים ותרגול מדוייק ונקודתי שיאפשר שיפור משמעותי תוך זמן קצר. הצללות, עיבוי קו, כיוון קו, תלת מימדיות, צבעוניות, אלמנטים שונים (חיצים, שלטים, אובייקטים וכו'). גם בשעתיים אוכל להביא אתכם לנקודה טובה ממה שהייתם בתחילה.

לפני ואחרי - סדנת איור מהיר וקראייטיבי

סדנת איור - לפני - אנשים
סדנת איור - לפני - צורות
סדנת איור - לפני - שלטים
סדנת איור - לפני - חיצים
סדנת איור - אחרי - אנשים
סדנת איור - אחרי - צורות
סדנת איור - אחרי - שלטים
סדנת איור - אחרי - חיצים

ועל ההתגברות

במהלך השנים פיתחתי שיטות ויכולות להתגבר על ה"ילד העומד למשפט" שנמצא בציור. אני עובד עם ילדים ומבוגרים על שחרור יכולות הציור, והשתחררות מהילד הקטן שחושש לתגובות על יכולות הציור שלו.

המבוגר הנמנע מעצים את החשש מאחר שבעצם ההמנעות שלו הוא מרגיל את המערכת הנפשית לחשוש מתוצאות שבירת ההמנעות, ומאחר שבעצם ככל שעובר הזמן הוא מרגיש יותר ויותר "מאחור" ובפיגור.

עבדתי עם מרצים, עם ילדים יצירתיים במגמות אמנות שחוו חסימות קשות ביכולות הציור, עם ילדים בחוגים, עם מורים וגם עם זקנים שביקשו בגיל מבוגר להתמודד סוף סוף עם הנמסיס הנורא - יכולות הציור.

מבוגרים שאני עובד אתם מגיעים לתוצאות מהירות מאוד, ולשיפור משמעותי בגישה וביכולות הציור. הם לומדים לצייר 'מכוער ומשוחרר' בלי להתנצל ואחר כך באופן מיידי לשפר את המכוער, מתוך תחושת השחרור הראשונית.
תחושת השחרור מהילד שהיינו היא שמאפשרת לנפש לצמוח כשהיא לא כבולה למגבלות שהיו רלוונטיות לעבר הרחוק של ילדותנו.

התקדמות חיצים מפשוט למורכב

על הבושה לצייר

הציור הוא אחת מנקודות השיפוט הראשונות בחיינו.

כבר מגיל קטן התגובות של הסביבה לקשקושים שלנו בולטות מאוד. ההורים מראים בגאווה ומעודדים. האחים הגדולים אומרים שהם מציירים טוב יותר, הילדים בגן משווים והציורים של כולם נתלים לעיני כל.

הציור הופך לנקודת שיפוטיות חשובה מאוד שהילד נמדד על פיה, ולעיתים זו נקודת השיפוט העיקרית. הציור הוא ויזואלי, מוצג לעיני כל, הוא חיצוני לילד וניתן להתייחסות בכל עת.

עמדה זו הופכת את הציור למרכזי מאוד בחייו של הילד - חלק מהילדים מרגישים מוצלחים וטובים בעמדת השיפוטיות הזו וחלק מרגישים צורך להתגונן ולהסתגר ממנה.

כאשר הילד מתבגר, לעיתים הוא מעדיף שלא להחצין את יכולות הציור שלו. ההמנעות בגיל קטן הופכת להמנעות בגיל מבוגר יותר, כאשר נמשכת התנצלות של ילד גם בגיל מבוגר. כאשר המבוגר הנמנע מצייר, הוא נאלץ להתמודד את הילד שבו שנזהר מלהשפט על סגנון ואופי הציור שלו.

כך אנחנו רואים מבוגרים מוצלחים ומצליחים שממשיכים להתנצל - מתוך הילד שבהם - על יכולות הציור. לעיתים הם אינם מתנצלים בשום תחום אחר, אך כאן עולה וחוזר הילד לנקודת השיפוטיות הראשונה שחווה.

Join our mailing list

Never miss an update

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Find me also at www.BoazFine.com

bottom of page